pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pražydusi klevų žiedais

Pražydusi klevų žiedais

Pražydusi klevų žiedais

Pražydusi klevų žiedais

Pirmoji limituotos serijos dalis, kurios receptą pakišo pats Perkūnas. Dievo rykštei trenkus į šalimais esančią šaką, ši nuvirto, o klevų žiedai, kurie metuose žydi vos kelias dienas, tapo ranka pasiekiami. Ilgai negalvoję pradėjome improvizuoti ir išgryninome receptą su 4 lietuviškais ingredientais, itin retai naudojamais maisto produktuose, tačiau dažnai sutinkamais senuosiuose apotekos receptuose.

Po daugiau kaip 200 dienų praleistų brandinimo talpose, klevų žiedai, pelkinė vingiorykštė, stumbražolė ir šaltalankių lapai, skonyje atskleidžia džiovintų laukinių uogų salstelėjimą, cinamono ir vanilės natas. Poskonis – sausas, primenantis gaivią pajūrio pušynų ir kopų paklotę. Visi ingredientai sužoliauti aplinkiniuose laukuose ir miškuose, tad kiek prižoliavom, tiek ir turim – labai limituotai.