pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Apynio krištolinis

Apynio krištolinis

Naujosios gėrimų kategorijos Lietuvoje atstovas, alaus spiritas – Apynio krištolinis. Tai naują kūną įgavęs alaus distiliatas „Eau De Vie De Biere“. Kaip ir jo pirmtakas, naujasis gėrimas krištolo skaidrumo, vaisiškas kvape su aiškiai išreikštu grūdiškumu skonyje. Kiek stipresnis, tad dar išraiškingesnis už sidabru Tokijo „Whisky & Spirit“ parodoje apdovanotą Eau De Vie. 

Distiliuojamas iš mūsų bravore išvirto aukštutinės fermentacijos alaus, kurį verdame nedidelėmis 1000 litrų partijomis. Po 4-5 savaičių alaus fermentacijos ir brandinimo, užkuriame malkomis kūrenamą garo katilą, kurio dėka variniuose induose iš 2-3 litrų alaus distiliuojame tik pusę litro Apynio krištolinio.

Neskubinami procesai, šiame gėrime atskleidžia žalio obuolio ir kriaušių natas. O subtilumo suteikia tik mažiems gamintojams įmanomas lankstumas – gėrimo gamyboje naudojamos nežymiai besikeičiančios žaliavos, kurios ranka užrašomos ant kiekvieno butelio etiketės.

Kintančios, tačiau skonio branduolį išlaikančios, ingredientų variacijos kviečia nagrinėti jų indėlį į galutinį rezultatą – krištolo skaidrumo, alaus spiritą.